Nu är uppföljaren till boken FÖR ALLA I SKOLAN här. Denna gång har jag Ebba Almsenius som medförfattare. Ebba har medverkat som expert i TV-programmet Superungar och hon har även ett välbesökt och uppskattat Instagramkonto: kommunikativ_tillganglighet.

I vår nya bok I RELATION TILL LÄRANDE – kommunikationsstöd i undervisningen, går vi igenom de viktiga områden som man behöver fundera kring då man arbetar inom skolan. Hur får vi till en relation till eleverna och hur bygger vi förtroende och tillit i förhållande till elever som vi behöver förstå lite extra mycket för att vi ska kunna undervisa dem på ett bra sätt? Vad är undervisning och lärande och specifikt i förhållande till elever med en ojämn kognitiv profil? Hur borde dokumentation och stödinsatser organiseras och utföras för att möta alla elevers behov?

Boken har ett starkt fokus på undervisning och lärande byggd på visuell tydlighet och visuella stödstrukturer och den innehåller en mängd foton, illustrationer, exempel och bilagor med bildstöd.

I samarbete med www.symbolbruket.se finns mer material att ladda ner via Widgit Online.