Hästen på bilden har inte
något samband med texten.

Jag har diagnosen ADD och har gått mina egna vägar. Efter gymnasiet hade jag tillfälliga jobb och var ledig mycket. Jag har alltid valt att säga upp mig eller byta jobb långt innan jag kommit till utbränning. För mig har det varit jätteviktigt att kunna vara ledig långa perioder för att syssla med egna projekt med hantverk, självförsörjning, resor mm.

De senaste 15 åren har jag haft en jättebra anställning på 75% som jag slutade precis i somras. Det var ett jobb där jag satt framför datorskärmen hela tiden och det blev för mycket stillasittande.

Jag har 25% sjukersättning pga diagnosen ADD. Det har jag haft i över 10 år nu. Jag skulle inte orka jobba heltid någon längre tid. Nu jobbar jag några timmar då och då, lite med lön och lite ideellt. Resten av tiden försöker jag ta hand om mig. Nu börjar jag jobba ideellt på en gård, för jag känner att jag behöver göra något praktiskt. Där ska jag vara 4 timmar, två dagar i veckan.